Gode naturoplevelser, for børn med autisme og særligt sensitive børn
Bogen med ideer til naturoplevelser med børn med f.eks, autisme
Gode naturoplevelser, for børn med autisme og særligt sensitive børn
Af Thomas Neumann
Børn med autisme og særligt sensitive børn kan være svære at få med ud i naturen, hvilket kan gøre udflugter, ferier og fritid til lidt af en prøvelse.
Med lidt forberedelse og viden om, hvordan man kan tilrettelægge gode og sjove aktiviteter, kan det sagtens lade sig gøre at give disse børn masser af gode naturoplevelser.
Gode tips
Vidste du, at det hedder paddehatte, fordi man i gamle dage troede at padderne (frøer og tudser) sad i læ under svampene, når det regnede? Og vidste du, at regel nummer ét, når man skal have børn med ud i naturen er, at de skal være trygge, mætte og varme? Og at du selv skal sørge for at være ekstra varmt klædt på, når det koldt, så du ikke selv er den første, der får lyst til at komme hjem?
Veloplagt guide
Med Thomas Neumann veloplagte guide kan du lukke naturen op for både dig selv og de børn, du gerne vil give glæde over naturen og alle de goder, der følger med: selvtillid, motion og øget bevidsthed om hvordan den verden, vi lever i, hænger sammen. Bogen er lige til at bruge for både forældre, bedsteforældre, pædagoger og lærere. Den er fuld af gode idéer til, hvordan du motiverer børnene til at komme med ud, og hvordan det bliver en succes, så barnet har lyst til at komme med igen næste gang.
Aktiviteter for alle
Aktiviteterne strækker sig lige fra fisketure, svampeture og tingfinderture til hulebygning, sjov med dunhammere og mad fra naturen. Bogen kommer rundt om alle fire årstider, og beskriver såvel aktiviteter ved skov og strand som på engen og ved vandhullet.
Aktiviteterne henvender til forskellige aldersgrupper og kan varieres alt efter de enkelte børns personlighed.
Relevant for alle
Bogen er i første omgang blevet skrevet for børn med autisme og for særligt sensitive børn, der oplever mange af de samme udfordringer i forhold til at komme ud i naturen – og de og deres familie vil have samme udbytte af at afprøve bogens gode råd og mange forslag til ture og oplevelser. Ja, faktisk er bogens gode råd til sjove oplevelser i naturen relevante for alle ”naturfremmedgjorte moderne mennesker”, børn som voksne, unge som ældre. For hvem kan, hånden på hjertet, ikke bruge idéer og motivation til selv at komme mere væk fra skærmen og ud i naturen i døgnets frie timer?
Om Thomas Neumann
Thomas er naturvejleder, ansat i Danmarks Naturfredningsforening. Han er også far til en pige med autisme. Både som professionel og som far kender han udfordringen med at få børn, der helst vil sidde foran computerskærmen indendørs, med på idéen om, at det er sjovt at komme ud i naturen. Thomas er en erfaren formidler og en efterspurgt naturekspert, bl.a. medvirker han med jævne mellemrum i P1 Morgen og f.eks. som ekspert i TV2 Frihuset
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.