Trustpilot

Hr. Pølle - hvordan Oscar lærte at gå på toilettet

Hr. Pølle - Hvordan Oscar lærte at gå på toilettet
En bog til børn med toiletskræk 
Af Birgitte Meldgaard Larsen 

Hr. Pølle er en sjov bog til børn, som enten synes, det er svært at gå på toilettet, eller som skal til at lære det. Bogen handler om 5-årige Oscar, som hellere vil gå med ble end at sidde på det farlige toilet.

Oscars utryghed ved at bruge toilettet ændres, da han en søndag morgen møder Hr. Pølle. Hr. Pølles iver efter at komme ned i kloaksystemet til sine venner i Pølleplaskeland giver Oscar mod til at lære selv at bruge toilettet.

Problem for mange børn og deres forældre
Op mod 20.000 danske børn over fire år laver stadig stort i bukserne. Det er et stigmatiserende problem for både børn og forældre, og det begrænser børnene i deres sociale liv. På trods af problemets omfang, er der endnu ikke udviklet en pædagogisk metode, både forældre og fagpersonale kan bruge til at hjælpe børnene.

Udviklet af psykolog
Historien om Hr. Pølle er udviklet af psykolog Birgitte Meldgaard Larsen, der med succes har brugt fortællingen til at hjælpe børn i alderen 3½ til 7 år på vej til at blive renlige. Hun fortæller:

"I mit arbejde som psykolog har jeg med god effekt hjulpet børn til at lære at bruge toilettet ved at fortælle den humoristiske historie om Oscar og Hr. Pølle. Nogle børn er nemlig bange for toiletbesøget. Måske synes de, toiletsædet er ubehageligt at sidde på, eller de forstår ikke fordøjelsesprocessen og hvor afføringen forsvinder hen, når den skylles ud. Her er det min erfaring, at historien om Hr. Pølle kan motivere børnene til at prøve at bruge toilettet Jeg håber, at historien om Hr. Pølle kan motivere børn og forældre til at begynde på, eller genoptage renlighedstræningen."

God til højtlæsning
Bogen er oplagt som højtlæsningsbog for børn, der så småt skal i gang med at holde op med at bruge ble, eller som er 7 år eller derunder, og som ikke er renlige i forhold til afføring. Højtlæsning af historien om Pølle kan hjælpe barnet til at få positive associationer omkring det at gå på toilettet.

I bogens efterskrift fortæller Birgitte Meldgaard Larsen om den psykologiske metode (eksternalisering) bag historien om Hr. Pølle, og hun kommer bl.a. med 12 råd til renlighedstræning. Historien om Hr. Pølle vil med Claus Riis’ finurlige tegninger garanteret få smilet frem hos både børn og voksne.

ISBN: 9788790333652

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: