Trustpilot

ADHD 50+, bog af Lotta Borg Skoglund

299,00 DKK

Jeg sender varer igen
tirsdag d. 23/7 

Hvad sker der, når man får diagnogsen ADHD sent i livet?
”ADHD 50+” er den første bog på dansk, der sætter fokus på denne del, af det, at leve med ADHD.

ADHD 50+, bog af Lotta Borg Skoglund

Hvordan er det som voksen pludselig at indse, at man har levet hele sit liv uden at forstå, hvorfor nogle ting tilsyneladende altid går galt? Hvorfor andre mennesker gang på gang misforstår én, og hvorfor man ikke bare gør alle de ting, man ved, man burde gøre?
Det handler denne bog om.
 
I mange år troede man, at ADHD var en diagnose, børn fik og som de voksede fra. I dag er vi blevet kloge-re. Men hvad ved vi egentlig om alle de voksne og ældre, som har levet et helt liv uden den rigtige forklaring, og som får en ADHD-diagnose sent i livet? Hvad sker der efter diagnosen? Hvilken støtte er der, og hvordan skal du navigere gennem resten af dit liv med denne nye indsigt?
”ADHD 50+” er den første bog på dansk, der sætter fokus på denne del af det, at leve med ADHD.

"Jeg har mødt så mange voksne og så mange bedsteforældre, der kan genkende deres børns og børnebørns udfordringer, og som nu endelig forstår, hvorfor deres egen barndom var så kaotisk og med så mange konflikter og problemer,” skriver Lotta Borg Skoglund i bogen.
Det kan lyde som en ringe trøst, men denne nye indsigt kan i sig selv være meget helende. Mange voksne med ADHD har fundet strategier, som har fungeret for dem, så længe arbejdet, familien og en støttende partner har skabt struktur og rutiner i hverdagen. Men mange fortæller også, hvordan disse strategier og rutiner ikke længere er tilstrækkelige, når deres livssituation forandres, når de mister deres partner eller når de går på pension.
 
Om forfatteren

Lotta Borg Skoglund er overlæge i almen medicin og psykiatri. Hun har været med til at grundlægge organisationen SMART Psykiatri, der har flere afdelinger i Sverige, og hun er lektor ved Uppsala Universitet.
Hun har bl.a. forsket i komorbiditet (at have flere diagnoser på én gang), hvilket er almindeligt i forbindelse med neuropsykiatriske lidelser. Hendes forskning spænder fra tidlige indsatser ved tegn på psykiatrisk sygdom hos børn og unge til skadeligt brug af alkohol og stoffer hos unge og voksne.
Lotta Borg Skoglund bliver ofte brugt som oplægsholder og samfundsdebattør. Hun har en række tillidsposter i forskellige organisationer og har udgivet bogen ”ADHD hos piger og kvinder”.
På dansk har Lotta også udgivet bogen "ADHD hos piger og kvinder" og - sammen med Martina Nelson - bøgerne "Sort bælte i forældreskab" og "ADHD på jobbet".

Udgivelsesår: 2024
ISBN: 9788793716902

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: